GASTRONOMIE / Gastronomie

Svěží kuře s citrónovým pepřem
 
Autor / zdroj foto: Maminčino koření

Ač je toto jídlo jen z jednoho pekáčku a je jednoduché na přípravu, překvapí výbornou chutí, která pochází z delikátní medovo-hořčičné marinády.

Ingredience na kuře

4 kuřecí prsa i s kostí
700 g nových brambor
1 citrón
rozmarýn
mletý černý pepř
sůl
hrst nasekané čerstvé petrželky

Ingredience na marinádu

4 lžíce medu
2 lžíce Dijonské hořčice
3 stroužky nadrceného  česneku
3-4 lžičky směsi koření Citrónový pepř
šťáva z jednoho citrónu

Postup přípravy

Odstraňte z kuřecích prsou kůži a nakrojte každé třikrát nebo čtyřikrát ostrým nožem.

Smíchejte všechny marinádové ingredience v misce a dobře vše promíchejte.

Vetřete část marinády do zářezů na kuřecích prsou, vložte je do mísy a zalijte zbývající marinádou. Misku zakryjte potravinovou fólií a dejte chladit do lednice minimálně na 15 minut, ideálně však na 1-2 hodiny.

Když je kuře namarinované, předehřejte troubu na 200 °C, na dno pekáčku dejte plátky citronu a posypte rozmarýnem, na ně dejte brambory a nahoru naklaďte marinovaná kuřecí prsa. Kuře potřete posledním zbytkem marinády a dochuťte solí a mletým černým pepřem.

Pečte po dobu 30–35 minut, nebo dokud brambory a kuře nejsou hotovy (kuře je hotové, když po propíchnutí v nejhrubší části vytéká jen čirá šťáva).

Zakryjte pekáček alobalem a nechte volně odležet 10–15 minut. Těsně před podáváním posypejte nasekanou petrželkou.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

Partneři

Aguglia
Aktivní dítě
Maminčino koření
IP Polná
WWW design
trendhim.cz
Vitakraft
Koyo Bearings Česká republika s.r.o.