Ač je toto jídlo jen z jednoho pekáčku a je jednoduché na přípravu, překvapí výbornou chutí, která pochází z delikátní medovo-hořčičné marinády.
Ingredience na kuře
4 kuřecí prsa i s kostí
700 g nových brambor
1 citrón
rozmarýn
mletý černý pepř
sůl
hrst nasekané čerstvé petrželky
Ingredience na marinádu
4 lžíce medu
2 lžíce Dijonské hořčice
3 stroužky nadrceného česneku
3-4 lžičky směsi koření Citrónový pepř
šťáva z jednoho citrónu
Postup přípravy
Odstraňte z kuřecích prsou kůži a nakrojte každé třikrát nebo čtyřikrát ostrým nožem.
Smíchejte všechny marinádové ingredience v misce a dobře vše promíchejte.
Vetřete část marinády do zářezů na kuřecích prsou, vložte je do mísy a zalijte zbývající marinádou. Misku zakryjte potravinovou fólií a dejte chladit do lednice minimálně na 15 minut, ideálně však na 1-2 hodiny.
Když je kuře namarinované, předehřejte troubu na 200 °C, na dno pekáčku dejte plátky citronu a posypte rozmarýnem, na ně dejte brambory a nahoru naklaďte marinovaná kuřecí prsa. Kuře potřete posledním zbytkem marinády a dochuťte solí a mletým černým pepřem.
Pečte po dobu 30–35 minut, nebo dokud brambory a kuře nejsou hotovy (kuře je hotové, když po propíchnutí v nejhrubší části vytéká jen čirá šťáva).
Zakryjte pekáček alobalem a nechte volně odležet 10–15 minut. Těsně před podáváním posypejte nasekanou petrželkou.
Přejeme dobrou chuť!