Tento lehký kuřecí "guláš" je ideální jídlo pro rychlou teplou večeři během týdne.
Ingredience
8 kuřecích stehen
300 g malých nových brambor
700 ml kuřecího vývaru
200 g mrazených sójových bobů - edamame
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce hladké mouky (zarovnané)
1 cibule
2 stroužky česneku
2 velké mrkve
2 stonky celeru
1 lžíce směsi koření Vepřová pečeně
1 lžíce směsi koření Italské bylinky
1 hvězdička badyánu
1 skořice celá
česnekový pepř
sůl
Postup přípravy
Vykostěte kuřecí stehna, odstraňte kůži a nakrájejte maso na kousky.
Na široké pánvi zahřejte na mírné teplotě olej. Přidejte nahrubo nasekanou cibuli, jemně nasekaný česnek, kousky kuřete a smažte 2-3 minuty.
Mezitím si v hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar.
Do kuřecího masa zamíchejte mouku a postupně přidávejte horky vývar. Vmíchejte směs koření Vepřová pečeně, dále přidejte badyán, skořici, stonky celeru (nakrájené na plátky), mrkev (oškrábaná a nakrájená na kostky o velikosti cca 1,5 cm) a rozpůlené nové brambory. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou, snižte teplotu na střední polohu a takto vařte 15–20 minut.
Odkryjte pokličku, zvyšte teplotu a vařte dalších 5 minut nebo dokud kuře není dobře provařené a zelenina nezměkne.
Zamíchejte rozmrazené sójové boby a vařte 2–3 minuty. Dobře osolte a zamíchejte směs koření Italské bylinky.
Okamžitě servírujte a přejeme dobrou chuť!